Broj za porudžbine: + 381 21 302 86 46
Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za sve iznose iznad 4000,00 rsd

Šta je i čemu služi rejuvenacija vagine?

Rejuvenacija vagine

Savremena medicina danas ima rešenje za rejuvenaciju vagine, koja nije samo stvar mode, već potreba, koja nastaju zbog ozbiljnih problema, kao što su:

  • oslabljenost vaginalnog zida, kao posledica teškog porođaja ili u menopauzi
  • nekontrolisano mokrenje (pri naporu, smejanju, kašljanju, tokom seksualnih odnosa)
  • atrofija vaginalne sluznice, koja se sreće u kasnijem životnom dobu
  • učestale vaginalne infekcije
  • problem sa seksualnim odnosima
Taita Stojilković
Mr sc. med. Taita Stojilković
Specijalista ginekolog akušer
Subspecijalista fetalne medicine

Rejuvenacija vagine (vaginal rejuvenation) podrazumeva primenu više estetskih procedura koje imaju za cilj podmlađivanje ove regije. Laserska vaginalna rejuvenacija u kombinaciji sa PRP je jedan od najsavremenijih tretmana zatezanja vagine bez hiruškog zahvata.

Laser svojom tehnologijom termički deluje na tkivo vagine i stimulišući remodelovanje zidova vagine, poboljšava tonus, jačinu i kontrolu vaginalnih mišića, efikasno smanjuje dijametar vagine, popravlja ugao uretre i vrata mokraćne bešike te smanjuje dimenzije.

Kada se efektu lasera pridruži terapija ćelijama sopstvene plazme obogaćene trombocitima (PRP) koja se dobija iz vlastite krvi i ubrizgava direktno u tkivo vagine ili vulve postižemo maksimalni efekat. PRP oslobađa aktivne faktore rasta, citokine i druge adhezione proteine u lokalnoj sredini (zoni aplikacije) imitirajuci prirodni kaskadni mehanizam što dovodi do podmlađivanjana na prirodan način. Tretmanom se budi prirodni mehanizam regeneracije i reparacije. Ubrizgavanjem se podstiče stvaranje novog kolagena, popravljaju se tonus i elastičnost kože i dolazi do njenog remodeliranja. Dolazi do vraćanja prirodne vlažnosti sluzokože i prestanka suvoće vagine, koja otežava seksualno zadovoljstvo ženama u menopauzi, postmenopauzi i neposredno posle porođaja.

Kada se ta dva tretmana rade paralelno, postiže se udruženi efekat. Brže se dolazi do kvalitetnijih i trajnih rezultata.

Obično se savetuju tri tretmana, nije potrebna posebna priprema,  preporučuje se ginekološki pregled, papa bris, bris vaginalnog sekret i ultrazvučni pregled. Nakon tretmana pacijentkinja se odmah može vratiti normalnim aktivnostima. Nema neželjenih efekata ili kontraindikacija.

Pored ovih tretmana postoje  nehormonska sredstva i vaginalne kreme koje mogu da se koriste u tretmanu vulvovaginalne atrofije i suvoće. Posebno dobre rezultate imamo sa kombinovanjem Biota Intima kreme koja je bogata hijaluronskom kiselinom i samim tim dodatno doprinosi podmlađivanju ove regije.

Podelite ovaj članak

Call Now Button