Broj za porudžbine: + 381 21 304 76 36
Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Probiotik u trudnoci – kako da odaberete onaj pravi?

Trudnoća i zdravlje uz biota intima kapsule | Premiumpharma

Šta su probiotici?

Probiotici su dobre bakterije koje pružaju mnoge zdravstvene koristi. Najčešće su to laktobacili i bifidobakterije. U prethodnih 20tak godine naučnici širom sveta ispituju sve dobrobiti probiotskih bakterija, a ono što je naučno dokazano do sada jeste da probiotici svoju ulogu pronalaze u jačanju imunog sistema, kod svih gastrointestinalnih poremećaja, kod vaginalnih i urinarnih infekcija, kožnih bolesti kao što su ekcemi, a sve više se ispituje i njihov uticaj kod neuroloških i psihijatrijskih oboljenja. Zbog modernog načina ishrane ne unosimo dovoljno ovih bakterija, pa se svakako savetuje suplementacija probiotcima i kod zravih i kod osoba sa pojedinim zdravstvenim stanjima i oboljenjima.

Značaj probiotika u trudnoći | Premiumpharma

Značaj probiotika u trudnoci

Trudnoća je posebno stanje svake žene u kome se donosi na svet novi život, ali istovremeno žensko telo tokom trudnoće prolazi kroz niz imunoloških i hormonskih promena. U trudnoći se često javlja mučnina, kao i opstipacija, pa je upotreba probiotika izuzetno korisna u cilju regulisanja probave i varenja. Pored delovanja na gastrointestinalni trakt, probiotici su veoma značajni u trudnoći kako bi se regulisala i urovaginalna flora, sprečio rast kandide, ešerihije i drugih patogenih organizama koji mogu dovesti do bolesti majke, a potencijalno uticati i na tok same trudnoće.

Kako probiotici utiču na organizam trudnice?

Probiotici obezbeđuju pre svega zdrav mikrobiom creva, uretre i vaginalnog kanala. Kada su ove sluznice bogato obložene probiotskim bakterijama, rizik od bilo koje infekcije tokom trudnoće se značajno smanjuje.

Bezbednost upotrebe probitika u trudnoći

Bezbednost probiotika tokom trudnoće je još davno ustanovljena, a njihova upotreba visoko preporučljiva u cilju regulisanja stolice, pogotovo ako trudnica uzima neki od preparata gvožđa, kao i sprečavanju različitih vaginalnih, urinarnih i stomačnih infekcija tokom trudnoće.

Hrana bogata probioticima

Prehrambena industrija je shvatila značaj probiotika u ishrani široke populacije, te se mnogi mlečni fermentisani proizvodi danas dodatno obogaćuju probiotskim kulturama. Prednjače svakako kefir i jogurt kao namirnice sa najbogatijim probiotskim sadržajem. I sirevi se mogu pohvaliti svojim probiotskim sastavom – mocarela, švapski sitni sir, trapist i gauda.

Pored mlečnih proizvoda, i drugi fermentisani proizvodi sadrže probiotske kulture, kao što je kiseli kupus I jabukovo sirće.

Hrana bogata probioticima | Premiumpharma

Laktobacili i njihov značaj za trudnice

Tokom trudnoće veoma je važno obezbediti zdrav mikrobiom majke kako bi se sprečile infekcije. Takođe, laktobacili oblažu vaginalni trakt i tokom porođaja, pa se time obezbeđuje brza kolonizacija bebe probioticima i sprečavaju se neke neprijatne infekcije novorođenčeta, kao što je neonatalni konjuktivitis. Ova brza kolonizacija bebe probioticima pomaže im da imaju bolje varenje i manje izražene grčeve/kolike.

Podložnost infekcijama u trudnoći

Svakoj trudnici se savetuje bar jedna mesečna kontrola kod svog ginekologa, kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno stanje, krvna slika, kao i potencijalna pojava nekih infekcija.

Svaka infekcija tokom trudnoće zahteva lečenje kako ne bi došlo do pogoršanja stanja trudnice.

Danas znamo da su upravo vaginalne i urinarne infekcije majke jedan od glavnih uzorka pobačaja i prevremenih porođaja.

Važnost jakog imuniteta kod trudnica

Važnost jakog imuniteta kod trudnica | Premiumpharma

Imini sistem trudnice prolazi kroz brojne promene tokom trudnoće. Ponekad mu je potrebna I pomoć, a najbolje rešenje jesu upravo probiotici jer se 80% našeg imunog sistema stvara upravo u crevima. Jak imuni sistem sposoban je da brzo prepozna sve spoljašnje i unutrašnje pretnje po organizam i brzo ih eliminiše.

Probiotik u trudnoci i njegov efekat

Probiotik u trudnoci štiti svaku ženu od neprijatnih infekcija i pomaže njenom imunom sistemu. Probiotici oblažu sluznice gastrointestinalnog, urinarnog i vaginalnog trakta ne dozvoljavajući štetnim bakterijama i gljivicama da se prekomerno razmnožavaju i izazovu infekciju.

Probiotik u trudnoci kroz suplementaciju

Nove ginekološke smernice savetuju upotrebu probiotika od prvog do poslednjeg dana trudnoće, kao i tokom dojenja u cilju zdravlja i mame i bebe.  

Vaginalni probiotik BIOTA intima

Biota intima je revolucionarni imunoprobiotski preparat namenjen svim ženama, a posebno preporučljiv trudnicama. Biota intima je i prvi Izbor ginekologa u Srbiji kada su u pitanju trudnice.

Šta čini preparat Biota intima tako superiornim u odnosu na ostale probiotike?

Pre svega njegov kvalitetan sastav.

Sastav vaginalnog probiotika BIOTA intima

1 kapsula Biota intima probiotika sadrži čak 6 milijardi probiotskih kultura laktobacilusa koji se dominantno nalaze u urovaginalnoj flori. Vitamin D i laktoferin dodatno podstiču rast i razmnožavanje laktobacila, istovremeno jačajući imuni sistem.

Jedinstvenost ljubičaste kapsule

Biota intima probiotik koristi potpuno prirodnu kapsulu, ljubičaste boje gde je boja poreklom od ljubičaste šargarepe. Ova kapsula ne sadrži nikakve aditive niti titanijum-dioksid koji može biti štetan u trudnoći, a većina suplemenata ga, nažalost, sadrži.

Formula vaginalnog probiotika

Biota intima je razvijena od strane vrhunskih stručnjaka, farmaceuta i tehnologa, a u konsultaciji i saradnji sa ginekolozima kako bi se formulisao preparat kvalitetnih karakteristika i izuzetne efikasnosti.

Biota intima krema | Premiumpharma

Biota intima probiotik dolazi u obliku 2 pakovanja: od 15 i 30 kapsula.

Zašto je važan vaginalni probiotik u trudnoci?

Probiotik u trudnoci obezbeđuje snažan organizam mame i zdrav mikrobiom koji su glavni preduslovi za uredan tok trudnoće. Takođe, naučnim studijama je pokazano da ukoliko mama pije Biota intima vaginalni probiotik u trudnoci, da će bebe imati manje izražene grčeve.

Kako se konzumira probiotik u trudnoci?

Probiotik u trudnoci se pije jednom dnevno, između obroka.

Gde možete da kupite svoj vaginalni probiotik BIOTA intima?

Kupovina na online shopu

Biota intima probiotik možete poručiti preko sajta www.premiumpharma.rs ili preko @biota intima društvenih mreža. Samo nam ostavite podatke za slanje za 1-2 radna dana probitok stiže na Vašu adresu.

Kupovina u apoteci

Biota intima probiotik se može pronaći i u svim bolje snabdevenim apotekama širom Srbije.

Autor: Mr Ph Jasna Simičić

Podelite ovaj članak

Call Now Button