Broj za porudžbine: + 381 21 304 76 36
Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Zašto je BIOTA intima krema za intimnu negu naša preporuka?

Biota intima krema | Premiumpharma
Važnost intimne nege žena | Premiumpharma

Važnost intimne nege žena

Trendovi lepote i zdravlja se iz godine u godinu menjaju i sve više žena danas vodi računa o svom spoljašnjem izgledu, kao i o svom sveopštem fizičkom i mentalnom zdravlju. Velika pažnja se posvećuje izgledu lica, umanjenju bora i akni, blistavom tenu.

Ne tako mali broj žena shvata i važnost intimne nege, a ne samo lica i onogo što je svakodnevno vidiljivo.

Svakodnevna pravilna intimna nega je veliki preduslov za zdravlje vaginalnog trakta i sprečavanje nastanka neprijatnih vaginalnih infekcija.

Najčešće vaginalne infekcije današnjice su bakterijski vaginitis i vaginalna kandidijaza koji nastaju usled neravnoteže vaginalne mikrobiote i nisu seksualno prenosive. Ispoljavaju se izuzetno neprijatnim simtomima koji uključuju crvenilo i otok vulve, iritiacija, uporan svrab, bol tokom odnosa i peckanje prilikom mokrenja. Ovo simptomi značajno narušavaju kvalitet života svake žene.

Pravilna intimna nega može dovesti do sprečavanja nastanka infekcija, kao i ublažavanja simptoma ukoliko je infekcija prisutna.

Ona uključuje pre svega pranje pH prilagođenim preparatima namenjenih baš ovom osetljivom području, kao i upotrebu intimnih krema nakon tuširanja, koje vraćaju balans mikrobiote i trenutno olakšavaju stanje.

Pravilna intimna nega  | Premiumpharma

Da li većina preparata za intimnu negu sadrži agresivne sastojke?

Nažalost, današnja regulativa u Republici Srbiji nema dovoljno resursa za uređenje puštanja u promet kozmetičkih preparata, te se na tržištu može pronaći veliki broj preparata koji su deklarisani za upotrebu na intimnoj zoni, ali nisu formulisani tako da zadovolje sve kriterijume pravilne nege. Naime, svi proizvodi koji su namenjeni intimnoj nezi treba da imaju odgovarajući pH koji se kreće u opsegu od 3,8-4,5 jer je ovo normalna pH vrednost intimne regije. Takođe, veliki broj preparata sadrži alkohol, konzervanse i druge sastojke koji agresivno deluju na nežnu vaginalnu sluznicu.

Koliko je važno da sastojci budu prirodni i blagi?

Osetljiva i delikatna vaginalna sluznica zahteva preparate koji su bez sapuna, bez alkohola, parabena, veštačkih boja i mirisa, kako se sluznica ne bi dodatno iritirala, posebno tokom infekcije.
Bitno je da preparat ima odgovarajuću pH vrednost, kao i da sadrži komponente koje deluju umirujuće, hidrirajuće, protivupalno i emolijentno.

Važnost sastojaka da  budu prirodni i blagi | Premiumpharma

BIOTA krema za intimnu negu

Biota intima krema za intimnu negu žena je formulisana od strane vrhunskih farmaceuta i tehnologa, a u konsultaciji sa ginekolozima, kako bi se dobila prava formulacija preparata koji zaista pomaže ženama. Biota intima krema je razvijena u Srbiji, gde se i proizvodi, a danas se, zahvaljujući svom kvalitetu, može pronaći i u zemljama okruženja, kao i u EU, gde je ispunila sve evropske propise za stavljanje u promet.

Šta BIOTA kremu čini jedinstvenom?

Biota intima krema je specifičnog sastava u koji ulaze samo najkvalitetnije uvozne sirovine. Sve sirovine su poreklom iz zemalja EU čime se obezbeđuje kvalitet i stabilnost proizvoda. Sadrži tačno odabrane biljne ekstrakte u efikasnim koncentracijama koji imaju naučno potvrđeno dejstvo.

Aktivne komponente Biota intime kreme su:

Hijaluronska kiselina

čest sastojak kozmetičkih formulacija zbog svoje sposobnosti da vezuje veliku količinu vode za sebe i time omogućava duboku hidrataciju kože i sluzokože, sprečavajući isušivanje.

Mlečna kiselina

mlečna kiselina je prirodni sastojak vaginalne sluzokože. Ona je odgovorna za optimalnu pH vrednost preparata. Takođe, mlečna kiselina ima sposobnost neutralizacije neprijatnih mirisa. Nakon svake proizvodne serije, uzorci Biota intima kreme se šalju na Institut Batut gde se proverava njihova mikrobiološka ispravnost, kao i pH vrednost. Jedino zdravstveno bezbedni proizvodi se mogu naći na tržištu.

Vitamin E

Vitamin E je lipofilni antioksidans, odgovoran za integritet ćelijskih membrana, dovodi do jačanja vaginalnog epitela, a štiti ga i od oksidativnog stresa.

Kantarionovo ulje

Blagodeti kantarionovog ulja su dobro poznate već vekovima. Kantarionovo ulje deluje isceljujuće i regenerišuće, ubrzava zarastanje rana i mikro ozleda, ublažava ožiljno tkivo. Kod vaginalnih infekcija, kantarion smanjuje bol, svrab i otok sluznice.

Isceljujuća dejstva kantarionovog ulja | Premiumpharma

Centella asiatica

u narodu u poznata i kao gotu-kola, ova korejska biljka je odgovorna za održavanje mladosti kože i sluzokože, usporava starenje, regeneriše kožu tako što povećava sintezu elastina i kolegena, glavnih vezivnih tkiva.

Kako sladic utiče na negu intimnih delova | Premiumpharma

Ekstrakt sladića

deluje protivupalno kao biljni kortikosteroid, ali bez neželjenih dejstava kortikosteroidnih lekova.

Ekstrakt aloje

od davnina je aloja poznata kao sredstvo koje umiruje, hladi i hidrira kožu.

Biota intima krema | Premiumpharma

Kako se koristi BIOTA krema za intimnu negu?

Savetuje se korišćenje Biota intima kreme nakon tuširanja mlakom vodom i Biota intima gelom. Intimno područje je potrebno osušiti mekim peškirom i naneti malu količinu kreme na kožu i sluzokožu uz blagu masažu. U slučaju infekcija, može se aplikovati i nekoliko puta dnevno, dok god postoji vaginalni diskomfor. Krema može izazvati blago peckanje prilikom aplikacije koje brzo prolazi, a sve zbog prisustva blagotvorne mlečne kiseline.

Ko može da koristi BIOTA kremu za intimnu negu?

Biota intima krema je namenjena svim ženama. U svakodnevnoj higijenskoj rutini se koristi kao sredstvo koje povećava vlažnost sluzokože i održava zdravu pH vrednost, sprečavajući vaginalne infekcije. Mogu je koristiti i devojčice čim dobiju prvu menstruaciju, zatim trudnice, dojilje, zdrave žene, žene sa infekcijama, ko i žene u menopauzi ili pod nekim lekovima ili terapijama koje izazivaju vaginalnu suvoću.

Majka i ćerka

Kod devojčica, u slučaju infekcija, vaginalna primena lekova nije moguća, pa je Biota intima krema sjajan Izbor za ovu mladu populaciju u cilju vraćanja vaginalnog balansa i uklanjanje simtoma. Trudnice su u posebnom riziku za nastanak infekcija, pa se preporučuje svakodnevna upotreba Biota intima kreme u svrhu zaštite i bebe i mame. Takođe, redovna upotreba Biota intima kreme u trudnoći može smanjiti rizik od nastanka epiziotomije nakon prirodnog porođaja, i ubrzati njeno zarastanje ako do nje dođe. U ovom slučaju, krema se maže nakon potpunog zatvaranja rane, a kantarionovo ulje iz kreme će ubrzati proces zarastanja i epitelizacije.

Menopauza je period života koji dovodi do smanjenja estrogena, koji se manifestuje kao vaginalna suvoća koja dovodi do iritacije, bola i peckanja. Biota intime krema je odlično pomoćno sredstvo za sve menopauzalne žene, kao i one koje su na nekoj vrsti autoimune ili hemioterapije. Naime, dugotrajna upotreba kortikosterioda, kao i upotreba hemioterapije dovodi do suvoće vaginalne sluznice, koja se uspešno rešava Biota intima kremom.

Biota intima krema je odlično sredstvo za upotrebu i nakon depilacije ili brijanja, jer brzo umiruje iziritiranu kožu.

Kod žena sa bolnim odnosima, Biota intima krema se može koristiti I kao spoljašnji lubrikant.

Kako deluje BIOTA krema za intimnu negu?

Biota intima krema neguje, vlaži i hidrira intimnu regiju. Smanjuje neprijatan osećaj suvoće vaginalne sluznice, ublažava crvenilo, svrab i vaginalnu iritaciju.

Kako deluje biota intima krema | Premiumpharma

Potražite BIOTA kremu za intimnu negu

Poručite kremu online

Biota intima krema se može poručiti preko sajta www.premiumpharma.rs ili preko @biota intima društvenih mreža. Po prijemu porudžbine, stiže kod Vas na adresu za 1-2 radna dana.

Potražite u apotekama

Biota intima krema je dostupna i u svim bolje snabdevenim apotekama širom zemlje.

Obezbedite sebi najbolju negu intimne regije uz Biota intima preparate!

Autor: Mr ph Jasna Simičić

Podelite ovaj članak

Call Now Button