Broj za porudžbine: + 381 21 304 76 36
Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Gel za intimnu negu kao svakodnevna higijenska navika

Gel za intimnu negu | Premiumpharma

Važnost svakodnevnog održavanja intimne higijene žene

Intimna zona svake žene je po svemu vrlo specifična u odnosu na ostala područja kože i sluzokože. Vaginalna regija je bogato naseljena dobrim probiotskim bakterijama, laktobacilima, koje imaju sposobnost da uzimaju glikogen i pretvaraju ga u mlečnu kiselinu. Ovako oslobođena mlečna kiselina je odgovorna za kiselu pH vrednost intimne regije i iznosi u normalnim, zdravim uslovima od 3,8-4,5. Ovo je idealan opseg pH vrednosti. Kada nema dovoljno laktobacila i mlečne kiseline da izvrši zakišeljavanje sluzokože, pH vrednost raste iznad 5 I ovo predstavlja idealnu sredinu za rast i razmnožavanje patogenih bakterija i gljivica koje izazivaju dve najčešće vaginalne infekcije: bakterijski vaginitis i vaginalnu kandidijazu.

Održavanje higijene ovako osetljivog i specifičnog dela tela svake žene je od velikog značaja u prevenciji nastanka neprijatnih infekcija.

Gel za intimnu negu kao svakodnevna higijenska navika | Premiumpharma

Šta treba znati o preparatima koji su namenjeni intimnoj higijeni?

Danas postoji zaista mnogo preparata namenjenih intimnoj higijeni. Pitanje je kako se odlučiti za pravi i koji preparati su visoko-kvalitetni. Kada ste u potrazi za sredstvom za intimnu higijenu, prvo na šta treba da obratite pažnju jeste njegova pH vrednost koja mora da bude u granicama normalnog 3,8 – 4,5. Dakle zaboravite na one dobro poznate sapune pH 5,5 – oni nisu namnjeni initmnoj regiji. Da bi se dobila idealno kisela pH vrednost potrebno je da preparat sadrži dovoljnu količinu mlečne kiseline. Ovo su neke osnovne karakteristike dobrih preparata namenjenih intimnoj zoni, čiji sastav može biti upotpunjen prirodnim biljnim ekstraktima i supstancama koje održavaju vlažnost. Kvalitetan preparate nikako ne bi smeo da sadrži sapune, odnosno sulfatne aktivne materije koje izazivaju isušivanje sluzokože. Takođe, izbegavaju se parabeni, alkoholi, mineralna ulja, kao i veštački agresivni mirisi.

Funkcija preparata za intimnu negu

Preparati za intimnu negu treba da budu hipoalergeni sa funkcijom blagog ali efikasnog čišćenja intimne zone, bez agresivnih komponenti koje mogu naštetiti nežnoj vaginalnoj sluzokoži

Vraćanje u balans neuravnoteženu vaginalnu mikrobiotu

Veoma je važno korisiti ih svakodnevno, ali posebno u slučajevima neke vaginalne infekcije, koja je uvek praćena dibalansom vaginalne flore i povišenom pH vrednošću. Dobri intimni sapuni vrlo brzo vraćaju ovu ravnotežu kada je narušena, a prvenstveno ne dozvoljavaju da do nje ni ne dođe.

Šta predstavlja neuravnotežena vaginalna mikrobiota? | Premiumpharma

Šta predstavlja neuravnotežena vaginalna mikrobiota?

Neuravnotežena vaginalna mikrobiota predstavlja stanje u kome postoji značajno manji broj laktobacila, malo mlečne kiseline, pH je visok, a sve ovo dovodi do bujanja patogenih organizama. Do vaginalne disbioze najčešće dovodi nepravilna higijena, ishrana, kao i upotreba antibiotika..

Neredovno i neispravno održavanje higijene

higijenu ne treba obavljati niti neredovno niti prečesto. Naime, dovoljno je intimnu regiju isprati jednom dnevno tokom tuširanja, ili samo toplom vodom ili korišćenjem kvalitetnih preparata namenjenih ovom području.

Agresivni gelovi i sapuni

izuzetno je važno izbegavati pranje intimne regije agresivnim sapunima i kupkama, kao što je na primer običan sapun bilo kog proizvođača ili gel za tuširanje namenjen koži.

Kako vratiti u balans neuravnoteženu vaginalnu mikrobiotu?

Postoji više načina za vraćanje balansa vaginalne flore/mikrobiote. Pripazite na ishranu, izbacite ugljene hidrate na neko vreme, dovoljno sna, redovna fizička aktivnost, oralna upotreba vaginalnih probiotika za vraćanje visoke koncentracije laktobacila i upotreba blagih, pH-prilagođenih sredstava za pranje.

BIOTA intima gel za intimnu negu

posebno dizajniran gel namenjen svakodnevnoj higijeni intimne regije. Razvijen od strane kompetenih farmaceuta, a sve u saradnji sa ginekolozima.

Sastojci BIOTA intima gela za intimnu negu

Hijaluronska kiselina

dobro poznata u svetu kozmetičkih proizvoda. Ima jedno jako dobro svojstvo, a to je da molekul hijaluronske kiseline može za sebe da veže veliku količinu vode, obezbeđujući duboku hidrataciju, kako kože, tako i sluzokože.Ovo je posebno značajno za žene u menopauzi ili za mlađe žene koje imaju problema sa suvom vaginalnom sluznicom, bolnim odnosima i peckanjem. Hijaluronska kiselina vrlo brzo vraća elstičnost i hidrira ćelije sluznice.

Hijaluronska kiselina vrlo brzo vraća elstičnost i hidrira ćelije sluznice ? | Premiumpharma

Mlečna kiselina

mlečna kiselina je odgovorna za optimalan pH preparata Biota intima gela. Nakon svake proizvodne serije, uzorci se šalju na Institut Batut gde se proverava kvalitet i pH vrednost. Tek kada analiza pokaže da je pH vrednost optimalna, odnosno ispod 4,5, takva serija se pušta u promet, obezbeđujući kvalitet svakog pojedinačnog pakovanja. Takođe, mlečna kiselina neutrališe neprijatne mirise, pogotovo miris krvi, tako da je Biota intima gel idealno sredstvo za korišćenje tokom perioda menstruacije.

Vitamin E

vitamin E je poznati antioksidans, takođe široko prisutan u kozmetičkim formulacijama. Uljanog je porekla, može se korstiti kao prirodni lubrikant, a poznato je da jača vaginalni epitel i ublažava iritacije

Pantenol

pantenol ili vitamin B5 odgovoran je za brzu regeneraciju sluznice, ublažavanje iritacija i održavanje prirodne vlažnosti intimne regije.

Ekstrakt nevena

neven se od davnina široko koristio u kozmetici zbog svojih regenerativnih, antiseptičkih i protivupalnih karakteristika. Ekstrakt cveta nevena pomaže kod zaceljivanja rana I ožiljaka, a dovodi i do rejuvenacije/podmlađivanja sluzokože.

Ekstrakt cveta nevena pomaže kod zaceljivanja rana I ožiljaka, a dovodi i do rejuvenacije/podmlađivanja sluzokože | Premiumpharma

Alantoin

hidrira sluzokožu, sprečava urastanje dlaka, ublažava svrab i crvenilo kože, umiruje iritacije.

Kako se koristi BIOTA gel za intimnu negu?

Biota intima gel se koristi jednom dnevno tokom tuširanja a nakon pranja se ispira.

Kome je namenjen BIOTA gel za intimnu negu?

Biota intima gel namenjen je tokom lečenja vaginalnih infekcija, ženama u menopauzi, u trudnoći i tokom dojenja, kod devojčica i adolescentkinja, za svakodnevnu upotrebu u cilju održavanja čiste i zdrave intimne zone.

Dejstvo BIOTA gela za intimnu negu

  • Gel koji nežno čisti intimnu regiju.
  • Blaga hipoalergena formula bogata biljnim ekstraktima.
  • Optimalna pH vrednost.
  • Održava vaginalnu mikrobiotu u ravnoteži. Pruža dugotrajan osećaj svežine i čistoće tokom celog dana.
  • Bez parabena, sapuna i sulfata

Isprobajte BIOTA gel za intimnu negu

Biota intima gel je dostupan za kupovinu širom Srbije i to na 2 načina:

Poručite online putem sajta

možete ga poručiti preko našeg www.premiumpharma.rs sajta, gde je moguće plaćanje pouzećem ili karticom. Dostava je za 1-2 radna dana putem kurirskih službi DHL i City Express

Potražite u apotekama

biota intima gel je dostupan u svim bolje snabdevenim apotekama širom zemlje.

Biota intima gel za svakodnevnu upotrebu | Premiumpharma

Obezbedite svojoj intimnoj regiji samo najbolje preparate, koji sadrže najkvalitetnije sirovine, bez agresivnih i toksičnih materija, potpuno prirodne i bezbedne za korišćenje čak itokom trudnoće, kao i kod veoma mladih devojaka.

Biota intima gel ponosno zadovoljava sve ove kriterijume!

Podelite ovaj članak

Call Now Button